Pyszne i szybie leczo z cukini

Czy lubicie dania jednogarnkowe? Ja bardzo!! 🍲
( tu zwolennicy #thermomix – tak to post też dla Was)

Często wrzucam co mam zjadliwego pod ręką przyprawiam „na oko” i wychodzi coś przepysznego, innowacyjnego czego nie jestem w stanie powtórzyć, a czasem mi się przypala. 😊 I nie ma obiadu 😊 .

...

Nie jestem kucharką idealną, ale wiem jak ważne i fundamentalne jest dobre żywienie, i że nie chcę i nie mogę inaczej…
Zachęcam Was do korzystania z naszych sezonowych produktów, kalarepki i cukinie mamy nadal dostępne pyszne i świeże.

🔥POTRAWKA Z CUKINII I KALAREPY „ALA LECZO”🔥

Składniki (na 2-2,5 osoby ;):

cukinia mała ze skórką (2 szt.)
kalarepka lub rzepa (1szt.)
pomidory (3 szt.) /można ominąć lub dodać paprykę/
cebula, czosnku
kurkuma
sól/pieprz
garść świeżych lub suszonych ziół (u mnie majeranek, oregano, imbir, kolendra)
tłuszcz do duszenia (kokosowy, masło)

Wykonanie:

na patelnię wlać niedużą ilość tłuszczu,
dodać kilka szczypt kurkumy i zeszklić pokrojoną grubo cebulę,
dorzucić pokrojoną we "frytki" lub w kostkę kalarepkę,
następnie cukinię, a na końcu pomidory,
doprawić do smaku oraz dodać zioła i wymieszać całość.

Podawać jako danie jednogarnkowe solo lub w towarzystwie kaszy gryczanej bądź jaglanej.

 

Smacznego! 

ND CCN JOanna Brejecka-Pamungkas 

 

Dodaj komentarz
Script logo
Zadaj pytanie