Mus gruszkowo-jabłkowy

Pyszna kombinacja naszych dwóch pysznych owoców !!!!! 🍎🍐

🔷 znakomicie nadaje się na przekąskę lub dodatek do ryżu czy też kaszy.
🔷 super nawilża płuca
🔷 wzmacnia odporność...
🔷 wspaniale reguluje trawienie
🔷 ogrzewa organizm

MUS GRUSZKOWO-JABŁKOWY

💠 Składniki:

🔹2 jabłka 🍎🍎
🔹2 gruszki 🍐🍐
🔹¼ szklanki wrzątku
🔹ksylitol lub miód do smaku
🔹2 łyżki masła
🔹1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub innej
🔹pół łyżeczki cynamonu
🔹suszony lub świeży imbir

💠 Przygotowanie:

Obrać owoce ze skóry, pokroić i zalać wrzątkiem, gotować na wolnym ogniu.
Dodać cynamon, imbir i gotować ok. 15-20 minut. Dodać ew. słód, masło, zmniejszyć ogień, dodać skrobię ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody lub ulubionego mleczka roślinnego.
Podgrzewać delikatnie przez 3-5 minut i zestawić z ognia. Wyjąć laskę cynamonu i imbir. Zmiksować.

Prawda, że proste? Dajcie znać czy smakowało Wam i Waszym pociechom!

 

ND CNN Joanna Brejecka-Pamungkas 

Dodaj komentarz
Script logo
Zadaj pytanie