Domowe sorbety

Nie znam dziecka, które nie lubiłoby lodów. Moje córka, mimo iż jest fanką zdrowego odżywiania lody wprost ubóstwia.

Dlatego latem mamy zaawansowaną produkcje lodów w domu. My robimy głównie sorbety z

  • mango
  • truskawek
  • winogron
  • granatu
  • malin
  • jarmużowo-jabłkowo-marchewkowy

Miksujemy warzywa lub wyciskamy w wyciskarce z sitkiem do sorbetów. Aby ogrzać zimną konstytucje lodową, do każdego sorbetu dodajemy szczyptę kurkumy, imbiru oraz cynamonu. A do sorbetów malinowych i truskawkowych dodajemy troszkę ksylitolu.

Tak przygotowaną sorbetową miksturę wlewamy do kubeczków do lodów różnych kształtów i korzystamy z nich podczas gorących dni.

Smacznego

 

ND CCN Joanna Brejecka-Pamungkas

Dodaj komentarz
Script logo
Zadaj pytanie