Arbuzowa wariacja deserowa

 

Arbuzowa wariacja deserowa

Coś lekkiego, ale sycącego, znakomicie sprawdzi się, jako przekąska lub danie kolacyjne.

Kasza jaglana jest bardzo odżywcza i zasadotwórcza, bardzo przydatna gdyby mimo pogody przydarzył się katar lub kaszel, a arbuz znakomicie oczyszcza nerki oraz nawilża.

 

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • Ok. 600 g arbuza
  • Po szczypcie imbiru, cynamonu oraz kurkumy
  • 1 łyżka mleka kokosowego (lub innego roślinnego, może być również woda)
  • Garść świeżych malin

Przygotowanie:

Do ostudzonej kaszy jaglanej dodać pokrojony arbuz, przyprawy oraz mleko roślinne i zmiksować. Przełożyć do salaterek i posypać świeżymi malinami i gotowe :)

Smacznego!

Polecam również przepis na zdrowy koktail malinowy.

ND CCN Joanna Brejecka-Pamungkas

Dodaj komentarz
Script logo
Zadaj pytanie